Cum vopsesti oua de paste (6 pasi)

  • 8 minute citit
vopsesti oua paste

Daca vopsesti oua de Paste in acest an, urmeaza acesti sase pasi simpli pentru a adauga un strat de culoare la ouale fierte tari.

Ouale de Paste frumos vopsite sunt un proiect de bricolaj surprinzator de simplu - si unul care iti poate stimula creativitatea, indiferent daca vrei sa folosesti banda washi sau sa iti vopsesti ouale.

oua-paste-1

Si nu trebuie sa va bazati pe kituri cumparate din magazin pentru a obtine oua rosii perfecte de Paste. Cu cateva sfaturi si trucuri cheie (de exemplu, lasati ouale fierte tari sa se raceasca inainte de a le vopsi), va puteti asigura un finisaj demn de Instagram de fiecare data.

Pentru parintii cu copii mici (sau alte persoane care nu au rabdare sa astepte vopseaua de inmuiat), luati in considerare alte idei creative de decorare a oualor de Paste, multe dintre ele neavand nevoie de o picatura de vopsea.

Ce ai nevoie pentru a vopsi ouale de Paste

  • Oua fierte tari
  • Prosop de hartie sau ziar
  • Bol sau ceasca suficient de adanca pentru a scufunda complet un ou
  • Cleste, oala de inmuiat oua sau lingura cu fanta
  • ½ cana de apa clocotita
  • 1 lingurita de otet alb
  • Colorant alimentar lichid (aproximativ 20 de picaturi pentru fiecare culoare)

→   Cum sa dormi 8 ore in 4 ore? (8 ponturi)

Cum sa vopsesti ouale (6 pasi)

  1. Protejati suprafata acoperind-o cu o foaie de ziar sau cu un prosop de hartie.
  2. Folositi oua fierte tari si reci.
  3. Umpleti recipientul cu apa cat sa acopere oul, o lingurita de otet alb si aproximativ 20 de picaturi de colorant alimentar. Cu cat adaugati mai mult colorant alimentar, cu atat mai inchisa va fi culoarea oului.
  4. Pentru a crea modele unice pe oua, folositi benzi de cauciuc, ceara, creioane colorate sau banda adeziva rezistenta la apa pentru a delimita dungi sau desene acolo unde nu doriti sa ajunga colorantul.
  5. Asezati oul pe o lingura cu fanta sau pe o lingura obisnuita si scufundati-l, intorcandu-l din cand in cand pentru ca ambele parti sa prinda culoare. Pastrati oul vopsit in lichid timp de pana la 5 minute. Cu cat lasati oul mai mult timp in baia de colorant, cu atat culoarea va fi mai vie. De asemenea, puteti inmuia doar o parte din ou intr-o singura culoare, apoi treceti la o alta culoare pentru a crea un efect multicolor.
  6. Scoateti cu grija oul si lasati-l deoparte sa se usuce. Dupa ce ouale sunt uscate, puteti aplica autocolante, washi tape, foita de aur sau alte elemente decorative pentru a finaliza aspectul.

Nota: Daca preferati sa folositi coloranti naturali pentru ouale de Paste, probabil ca aveti deja tot ce va trebuie in dulapul cu condimente si in frigider pentru a realiza magia.

Cum fierbi ouale inainte de vopsire

Exista ceva incredibil de satisfacator in a taia un ou decojit si proaspat fiert si a descoperi ca galbenusul este exact asa cum ai vrut sa fie. (Si un pic de zdrobire atunci cand a trecut de textura ideala.) De aceea, respectarea unei tehnici si utilizarea unui cronometru pentru oua nu va vor da niciodata gres.

oua-jumatati

Cum fierbi oul

Pentru o activitate culinara atat de usoara, exista mult prea multe optiuni si opinii cu privire la cel mai bun mod de a fierbe un ou. Avem nevoie de o fierbere buna pentru ouple de Paste!

Tehnica pe care am invatat-o la scoala culinara si pe care de atunci am respectat-o si am folosit-o in bucatariile de testare, este gatitul oualor in apa clocotita. Asta inseamna, aducerea unei oale cu apa la fierbere pe aragaz, coborarea cu mare grija a oualor in apa clocotita si pornirea cronometrului chiar din acel moment. Reglarea caldurii pentru a mentine o fierbere usoara este cheia pentru a evita o fierbere viguroasa care va sparge ouale si va va strica mancarea.

Aceasta metoda permite ca timpul de gatire sa fie precis si da rezultate perfecte de fiecare data. In plus, ouale direct din frigider sunt binevenite, nu este nevoie sa le aduci la temperatura camerei inainte de a le gati. Este foarte important de retinut ca, la fel cum temperatura carnii de pe gratar continua sa creasca, ouale continua sa se gateasca odata scoase din apa clocotita. Pentru a opri procesul de gatire, treceti intotdeauna ouale sub apa rece sau, mai bine, scufundati-le intr-o baie de gheata timp de cateva minute, pana cand se racesc suficient de mult pentru a fi manipulate.

Cat timp fierbi ouale

Adevaratele oua fierte moi vor dura cel mai putin timp si se vor gati timp de patru pana la cinci minute. Galbenusul va fi foarte lichid si va fi facut pentru a fi inmuiat in soldatii de paine prajita.

 I-am rugat pe crescatorii de oua sa ne impartaseasca trucurile lor preferate pentru gatitul oualor - si uau, s-au descurcat bine!

Ouale fierte la foc mediu, cu un centru oarecum curgator, dar cu gem, ajung la doar sase-sapte minute. Este o optiune excelenta pentru salate, ramen sau chiar pentru o salata de oua foarte delicioasa. In timp ce punctul culminant pentru ouale fierte tari este de 10 minute, experimentati cu gama de timpi pentru a gasi preferinta dvs. in functie de modul in care intentionati sa folositi si sa va bucurati de oua.

Asigurati-va ca ouale se gatesc intr-un strat uniform si folositi o oala suficient de mare pentru a evita ca ouale sa se ciocneasca intre ele. Acest lucru ajuta la evitarea craparii. Daca gatiti doar patru oua sau mai putin, o cratita mica este buna.

Oua fierte moi:

  • Aduceti o oala mare sau o cratita cu apa la fiert. Reduceti focul dupa cum este necesar pentru a mentine un clocot usor. Coborati cu grija ouale, unul cate unul, in apa clocotita, folosind o lingura cu fanta, un paianjen sau o strecuratoare cu ochiuri si gatiti-le timp de 4 pana la 5 minute, in functie de gradul de coacere dorit.
  • Scurgeti si treceti ouale sub apa rece sau transferati-le intr-o baie de gheata timp de 2 pana la 3 minute.
  • Decojiti si serviti; sau pastrati ouale, nedecojite, intr-un recipient ermetic timp de pana la 2 zile. Reincalziti ouale in apa clocotita timp de aproximativ 1 minut atunci cand sunteti gata de utilizare.

Oua fierte medii:

  • Aduceti o oala mare sau o cratita cu apa la fierbere. Reduceti focul dupa cum este necesar pentru a mentine un clocot usor. Coborati cu grija ouale, unul cate unul, in apa clocotita, folosind o lingura cu fanta, un paianjen sau o strecuratoare cu ochiuri si gatiti-le timp de 6-7 minute, in functie de gradul de coacere dorit.
  • Scurgeti si treceti ouale sub apa rece sau transferati-le intr-o baie de gheata timp de 2 pana la 3 minute.
  • Decojiti si serviti; sau pastrati ouale, nedecojite, intr-un recipient ermetic timp de pana la 5 zile.

Oua fierte tari:

  • Aduceti o oala mare sau o cratita cu apa la fierbere. Reduceti focul dupa cum este necesar pentru a mentine un clocot usor. Coborati cu grija ouale, unul cate unul, in apa clocotita, folosind o lingura cu fanta, un paianjen sau o strecuratoare cu ochiuri, si gatiti timp de 10 minute.
  • Scurgeti si treceti ouale sub apa rece sau transferati-le intr-o baie de gheata timp de 2 pana la 3 minute.
  • Decojiti si serviti; sau pastrati ouale, nedecojite, intr-un recipient ermetic timp de pana la 5 zile.

Intrebari si raspunsuri

Cate oua se vopsesc de Paste?

Nu exista o limita pentru cate oua ar trebui sa vopsesti de Paste. Vopseste atatea oua cat ai nevoie, dar nu prea multe deoarece ar fi de preferat sa nu le tii prea mult timp.

Cand se vopsesc oua rosii de Paste?

Ouale de Paste se vopsesc intotdeauna in Joia Mare din Saptamana Patimilor (adica in ziua de joc de dinainte de Inviere).

Cat timp se fierb ouale inainte de vopsire?

Depinde cat de tari doresti ouale de Paste. Ai mai sus un ghid pentru a le fierbe in functie de preferinte: oua moi, medii sau oua tari. Deoarece o sa doresti sa le pastrezi mai multe zile, de preferat sa le faci tari. Pentru oua tari, fierbe-le 10-15 minute.

Spune și prietenilor tăi despre articol

Articole similare

Blog