21 Idei de ornat tortul acasa

  • 19 minute citit
idei ornat tortul acasa

Iata idei de ornat tortul acasa: sa decorezi un tort cu zahar pudra, martipan, bezele si multe altele...

Colectia noastra de idei de ornare a torturilor si prajiturilor include metode, tehnici simple si usoare, ideale pentru decorarea unei varietati de prajituri diferite sau a unui tort clasic.

Ornarea unui tort este cea mai distractiva parte! Este momentul in care il poti transforma de la ceva foarte simplu la ceva cu adevarat special. Daca nu doresti ceva complicat, ornarea tortului poate fi si simpla: poate ca zahar pudra si cateva fructe de sezon, sau chiar cateva flori taiate din gradina pot fi un decor frumos pentru un tort.

 

Mihaela (autoarea acestui articol), specializata in prajituri de nunta, are o multime de ganduri pentru decorarea prajiturilor. Daca vreti sa impingeti putin imaginatia, ornati-va tortul cu decoratiuni din ciocolata (le puteti cumpara sau le puteti face singuri), niste frunze comestibile de aur (sau argint) sau chiar flori comestibile - acum acum usor de gasit in supermarket.

Ornat tortul acasa cu ciocolata topita si ganache

  • Nivel: Usor
  • Pregatire: 10 min
  • Ideal pentru: Prajituri si negrese
ornare-tort-ganache

Ganache este ideala pentru umplutura, glazura si pentru a crea un efect de picurare pe prajituri, este foarte usor de intins. Pentru ca ganache-ul sa fie repede gata pentru umplerea si glazurarea unui tort, in loc sa incalziti atat crema, cat si ciocolata, incalziti doar ciocolata si apoi adaugati crema in ciocolata topita. Aici avem un articol referitor la glazura de ciocolata.

Astfel, se economiseste timp asteptand ca ganache-ul sa se raceasca. Ganache functioneaza foarte bine pentru prajituri, dar este minunata ca toping pentru negrese si ca umplutura de macaron. Ciocolata topita este excelenta pentru a scrie mesaje pe prajituri (La multi ani, mesaje de multumire, mesaje de dragoste, sau alte mesaje care mai de care frumoase), deoarece se usuca foarte repede.

💡 Sfat: Cand vine vorba despre cum sa topiti ciocolata, pastrati-o la foc mic si topiti-o treptat, altfel se va arde. Ciocolata alba contine mai mult zahar, motiv pentru care se va topi mai repede decat cea cu lapte sau neagra.

Ornat tortul acasa cu Fructe

  • Nivel: Usor
  • Pregatire: cateva minute
  • Ideal pentru: Prajituri acoperite cu crema de unt sau ganache
ornare-tort-fructe

Daca sunteti in cautare de ceva usor si racoritor, fructele sunt cea mai buna alegere. De la zmeura proaspata la stafide uscate, exista multe fructe care functioneaza superb ca topping pentru prajituri.

Adaugarea de fructe la un tort ca decor este o modalitate excelenta de a pastra lucrurile de sezon. Vara, folositi fructe de padure proaspete, cum ar fi zmeura si capsunile, iar toamna ati putea folosi smochine si physalis. Puteti adauga si cateva ierburi proaspete precum: menta sau cimbru de lamaie, alaturi de fructe pentru un pic de verdeata.

Prajiturile mele preferate, pentru a folosi fructele, sunt prajiturile in stil semi-neagrasit sau prajiturile acoperite cu crema de unt.

💡 Sfat: Daca folositi fructe proaspete, asigurati-va ca le adaugati chiar in ultimul moment. Daca fructele sunt umede, ar putea face ca crema de unt sau crema de topping sa se miste sau sa se topeasca usor.

Ornat tortul acasa cu crema de unt si glazura

  • Nivel: Usor
  • Pregatire: 10 min
  • Ideal pentru: Cupcakes si pandispan
ornare-tort-3

Crema de unt este o acoperire si o umplutura excelenta pentru prajituri, deoarece exista atat de multe tipuri diferite - american, elvetian si francez (pentru a numi doar cateva). Este usor de aromat cu extracte, ciocolata, creme tartinabile, sosuri si chiar cu pudra de fructe uscate.

Daca esti incepator in ornarea torturilor, il poti decora frumos in stil `naked` sau poti merge pana la capat cu `piping` (chiar nu stiu cum as putea numi in limba romana). Singurele lucruri esentiale pentru a lucra cu crema de unt sunt:

  1. un cutit pentru a intinde crema de unt
  2. o racleta de tort pentru a obtine parti netede si frumoase

Crema de unt este unul dintre cele mai populare toppinguri pentru torturi deoarece poate fi preparata in diferite arome, diferite culori si poate fi prezentata intr-o varietate de moduri, de la vartejuri cu pipeta pana la un finisaj neted cu un cutit. De asemenea, puteti transforma crema de unt intr-o glazura de crema de branza, inlocuind untul.

💡 Sfat: Daca crema de unt este prea moale sau prea lichida, adaugati mai mult zahar pudra sau puneti-o in frigider pentru a se intari putin inainte de a o turna pe tort.

Ornat tortul acasa cu flori

  • Nivel: Usor
  • Pregatire: cateva min
  • Ideal pentru: torturi ocazii speciale, in special torturi de nunta
ornare-tort-4

De la petale de trandafir la crengute de lavanda, dati acasa tortului un aer primavaratic folosind flori pentru ornare. Il vor face sa miroasa incredibil, floral.

Florile comestibile sunt o modalitate frumoasa de a orna un tort si sunt usor de gasit online si in unele supermarketuri. Puteti cumpara capatani de flori sau chiar intreaga floare, inclusiv frunzele si tulpina. Florile comestibile presate sunt o modalitate usoara de a orna un tort care are "factorul wow", deoarece trebuie doar sa fie presate usor in crema de unt. Acesta este un mod foarte popular de a orna torturile de nunta - in special pentru nuntile DIY. Florile comestibile, cum ar fi lavanda, functioneaza bine si in biscuiti.

💡 Sfat: Legati buchete de flori impreuna si asezati-le in jurul marginii tortului sau presarati petale de trandafir peste crema de unt. De asemenea le puteti presa timp de o saptamana intr-o presa de flori sau intre paginile unei carti grele pentru un aspect usor diferit.

Ornat tortul acasa cu ciocolata

  • Nivel: Usor
  • Pregatire: cateva min
  • Ideal pentru: tort de ciocolata
ornare-tort-5

Bomboanele de ciocolata sunt un mod ideal de a orna un tort si sunt la potrivite atat pentru un tort de copii cat si pentru adulti. Trebuie doar sa alegeti cateva ciocolate preferate in diferite forme si marimi si sa le lipiti pe tort cu ciocolata topita sau cu putina crema de unt sau glazura.

Fie ca le ingramaditi in mijloc, fie ca acoperiti intregul tort cu ele sau faceti un model care sa le scrie numele - copiii vor adora un tort ornat cu o multime de batoane de ciocolata. Pentru adulti, in schimb, este o scuza excelenta pentru a cumpara o cutie de ciocolata si a o orna cu acestea. Incercati doar sa nu mancati prea multe pe parcurs. :)

💡 Sfat: Daca planuiti sa va ornati tortul cu ciocolata, va recomandam sa il acoperiti in prealabil cu o crema usoara de unt sau cu un strat de ciocolata topita, astfel incat ciocolata sa aiba ceva de care sa se lipeasca - in caz contrar, va cadea peste tot.

Ornat tortul acasa cu fondant sau pasta de zahar

  • Nivel: Usor
  • Pregatire: cateva min
  • Ideal pentru: prajituri dar si torturi
ornare-tort-6

Fondantul gata de rulat poate fi cumparat in majoritatea supermarketurilor, la raionul de ornare a prajiturilor si este foarte usor de lucrat. Puteti cumpara tot felul de culori diferite sau puteti adauga cateva picaturi de colorant alimentar la fondantul alb pentru a va crea propria paleta de culori.

Puteti folosi fondantul pentru a acoperi un tort intreg sau pentru a face forme, modele dragute cum ar fi animale, pe care sa le puneti apoi pe tort. Fondantul poate fi stantat sau incretit pentru un stil propriu de ornare.

💡 Sfat:Inainte de a lucra cu fondant, asigurati-va ca aveti o suprafata curata si uscata pe care sa intindeti fondantul sau pasta de zahar. Presarati-o cu zahar pudra pentru a nu se lipi.

Ornat tortul acasa cu bezele

  • Nivel: Usor
  • Pregatire: cateva min
  • Ideal pentru: cupcakes si torturi aniversare
ornare-tort-7

Topite sau intregi, bezelele sunt o modalitate simpla de a transforma tortul intr-o capodopera. Bezelele sunt o modalitate subestimata de a orna prajituri. Pentru torturile de Halloween, pot fi puse pe un betisor de cocktail si acoperite cu fondant alb pentru a crea mici fantome.

In plus, arata foarte interesant prajite (cum fac americanii), deasupra torturilor dar si prajiturilor cu ciocolata pentru a crea o aroma de "ciocolata calda".

💡 Sfat: Cand vine vorba de topirea bezelelor, cel mai bine este sa folositi o tigaie antiaderenta. Incalziti bezelele incet si usor, asigurandu-va ca nu le gatiti prea mult, altfel veti avea o mizerie lipicioasa pe maini.

Ornat tortul acasa cu zahar pudra

  • Nivel: Usor
  • Pregatire: cateva min
  • Ideal pentru: torturi fara glazura
ornare-tort-8

Daca sunteti in cautarea unei tehnici simple, dar eficiente, zaharul pudra este o alegere geniala pentru ornare. Pulverizati-l peste tot pe tort, decupati un sablon folosind hartie si pudrati-l peste el pentru a crea forme sau adaugati putina apa si extract aromatizat pentru a obtine o pasta de zahar pudra, perfecta pentru a o picura peste torturi mari sau cupcakes.

Zaharul pudra este un element esential pentru prepararea cremei de unt. Sfatul meu pentru a lucra cu zaharul pudra este sa il puneti intr-un robot de bucatarie (daca aveti) in loc sa il cerneti - face mai putina murdarie si isi face treaba. In plus, atunci cand faceti crema de unt intr-un mixer vertical, acoperiti mixerul cu un prosop umed pentru a prinde tot praful de glazura.

💡 Sfat: Cand vine vorba de a va pudra tortul cu zahar pudra, asigurati-va ca tortul este complet rece - altfel zaharul pudra se va topi.

Ornat tortul acasa cu baghete de ciocolata

  • Nivel: Usor
  • Pregatire: cateva min
  • Ideal pentru: torturi fara glazura
ornare-tort-9

Este o tehnica interesanta pentru a acoperi defectele de pe tort. Daca este putin ars pe margini si a trebuit sa taiati cateva bucatele sau daca nu a crescut atat de mult pe cat v-ati fi dorit, pregatiti baghetele de ciocolata. Se pot folosi si piscoturi, evident.

Doar acoperiti tortul cu crema de unt, ciocolata sau glazura si presati-le in jurul marginilor tortului. Acestea va ofera un aspect excelent pentru a acoperi tortul cu dulciuri, fructe sau flori (de ce nu?).

💡 Sfat: Alternati baghetele de ciocolata alba cu cele de ciocolata cu lapte, sau faceti un amestec. De asemenea, ati putea folosi betisoare de KitKat ca alternativa.

Ornat tortul acasa cu sprinkles si decoratii din magazin

  • Nivel: Usor
  • Pregatire: cateva min
  • Ideal pentru: cupcakes si torturi/prajituri acoperite cu crema de unt sau cu glazura
ornare-tort-10

Daca sunteti pe graba, sectiunea de ornare a torturilor din supermark va poate salva viata. De la Sute si Mii la trandafiri din fondant gata preparati, puteti gasi o multime de toppinguri superbe pentru a va transforma tortul intr-o opera de arta.

Sprinkles face ca orice prajitura sa arate un pic mai special. Poti sa o pastrezi simpla, cu o cantitate mica in partea de sus, sau poti acoperi chiar totul cu sprinkles. Un mod nou si popular de a folosi sprinkles este sa le amestecati in crema de unt inainte de a le intinde peste tort.

💡 Sfat: Rosu si verde pentru Craciun, galben si roz pentru Ziua Mamei sau cautati diferite forme de sprinklere, cum ar fi flori, animale si chiar mini copaci de Craciun.

Ornat tortul acasa cu nuca de cocos

  • Nivel: Usor
  • Pregatire: cateva min
  • Ideal pentru: diverse torturi si prajituri
ornare-tort-11

Nuca de cocos poate fi coapta intr-o prajitura sau poate fi folosita si pentru a decora. Este o optiune mai sanatoasa decat stropii de zahar sau bomboanele si arata la fel de eficient.

Acoperiti tortul cu o crema usoara de unt sau ganache si apoi presati nuca de cocos in ea. Nuca de cocos este atat de usoara incat poate fi folosita pentru a acoperi aproape orice tort, de la arome mai usoare, cum ar fi vanilie si lamaie, pana la torturi mai bogate, cum ar fi tort de ciocolata.

💡 Sfat: Dupa presararea nucii de cocos, apasati foarte usor fulgii cu o bucata de hartie de copt pentru a-i face sa se lipeasca de tort.

Ornat tortul acasa cu dulciuri

  • Nivel: Usor
  • Pregatire: cateva min
  • Ideal pentru: prajituri de tava si prajituri de ziua de nastere a copiiilor
ornare-tort-12

Dulciurile sunt un mod distractiv si usor de a decora un tort. Puteti acoperi un tort intreg in dulciuri sau il puteti doar decora usor. Daca vreti sa acoperiti intregul tort, dulciurile mici si rotunde, precum Skittles, sunt excelente si puteti face dungi curcubeu.

Daca folositi dulciuri in ambalaj, le puteti lasa in ambalaj pe tort pentru un aspect diferit. Acadelele sunt si ele interesante pentru a decora un tort cu ele, in special cele mari si colorate. Joaca-te cu un amestec de forme si dimensiuni pentru decoratiunile dulciurilor tale.

💡 Sfat: Alegeti o selectie de dulciuri viu colorate, unele care nu sunt prea mari.

Ornat tortul acasa cu nuci

  • Nivel: Usor
  • Pregatire: cateva min
  • Ideal pentru: tort de morcovi, tort de cafea si nuca, tort de ciocolata, tort de fructe
ornare-tort-13

Amestecul de nuci este perfect pentru a da un nou aspect tortului. Puteti acoperi totul cu nuci tocate fin, inclusiv partile laterale, sau puteti presara nuci maruntite peste crema de unt.

Asortati nucile cu buretele prajiturii pe care o faceti - daca faceti o prajitura cu morcovi, nucile functioneaza de minune, daca faceti o prajitura cu unt de arahide, alunele au mai mult sens sau daca faceti o prajitura cu ciocolata, nucile dulci de pecan sunt o potrivire perfecta.

💡 Sfat: Cumparati un pachet de nuci amestecate, daca doriti o selectie variata. Si cititi ingredientele - chiar nu vreti nuci sarate pe tort.

Ornat tortul acasa cu martipan

  • Nivel: Usor
  • Pregatire: 40 min
  • Ideal pentru: tort cu fructe
ornare-tort-14

Perfect pentru torturile si prajiturile bogate cu fructe. Martipanul este un topper excelent si pentru prajiturile de Craciun. Martipanul este pentru aproape orice ocazie, nu doar pentru Craciun.

Acoperirea unei prajituri cu martipan este o modalitate excelenta de a adauga o aroma delicioasa, umeda, de migdale la tort, este un triumf acoperind o prajitura de casa. Daca va simtiti indraznet, puteti sa va faceti propriul martipan acasa desi il puteti cumpara gata preparat din magazin.

De asemenea, puteti modela decoratiuni precum personaje si animale din martipan colorat, pentru partea de sus a tortului.

💡 Sfat: Asigurati-va ca suprafetele de lucru si mainile sunt curate inainte de a incerca aceasta tehnica. De asemenea, veti dori sa lucrati rapid cu martipanul pentru a va asigura ca acesta nu se crapa sau se usuca.

Ornat tortul acasa cu glazura personalizata

  • Nivel: Usor
  • Pregatire: cateva min
  • Ideal pentru: tort onomastic acoperit cu fondant
ornare-tort-15

Fa pe cineva sa se simta foarte special scriindu-i un mesaj personalizat pe tort. Cel mai simplu mod de a face acest lucru este cu glazura de scris, dar puteti cumpara si stilouri artistice comestibile sau stampile speciale pentru decorarea torturilor pentru a grava cuvinte in fondant.

💡 Sfat: Daca nu gasiti glazura pentru scris in supermarket, puteti folosi in schimb crema de unt sau zahar pudra amestecat cu putina apa. Trebuie sa fie groasa pentru a o putea introduce printr-o duza subtire si pentru a scrie mesaje.

Ornat tortul acasa cu caramel

  • Nivel: Usor
  • Pregatire: 20 min
  • Ideal pentru: prajituri cu biscuiti cu caramel, negrese, prajituri cu ciocolata
ornare-tort-16

Fie ca faci economii si optezi pentru chestiile gata preparate, fie ca iti impingi abilitatile de cofetar la nivelul urmator si le prepari de la zero, caramelul este un mod foarte impresionant de a termina tortul. Il puteti picura pe deasupra, il puteti lasa sa se intareasca pentru un finisaj crocant sau il puteti adauga la crema de branza pentru a face o glazura de caramel. Ati putea incerca, de asemenea, sa folositi caramel sarat.

O simpla stropire de caramel peste un tort poate avea un impact deosebit. De asemenea, are un gust delicios. Asigurati-va ca, caramelul este la consistenta potrivita inainte de a-l decora - ar trebui sa se scurga incet de pe o lingura si sa nu fie prea lichid sau prea gros.

💡 Sfat: Daca va decideti sa preparati caramelul de la zero, gatiti-l treptat, la foc mic, altfel se va arde si va trebui sa o luati de la capat.

Ornat tortul cu bezea de casa

  • Nivel: Usor
  • Pregatire: 30 min
  • Ideal pentru: prajituri cu lamaie
ornare-tort-17

Bateti niste bezele moi cu albusuri de ou si zahar si puneti-le usor cu lingura sau cu pipeta pe tort. Daca doriti un finisaj clasic, crocant, puteti rumenii exteriorul cu o lampa cu flacara sau il puteti arde rapid in cuptor.

💡 Sfat: Daca nu ati mai facut niciodata bezea, puteti sa o gatiti incet in cuptor, la foc mic, si sa o adaugati la tort ca topping, in loc sa o intindeti pe tort.

Ornat tortul acasa cu Nutella

  • Nivel: Usor
  • Pregatire: cateva min
  • Ideal pentru: prajituri de ciocolata
ornare-tort-18

De la Nutella la marmelada, produsele tartinabile sunt o alegere foarte inteleapta daca nu aveti timp si bani la dispozitie cand vine vorba de ornarea unui tort. Trebuie doar sa intindeti uniform pe tort cu o paleta sau o lingura si sa completati cu stropiri, forme de fondant sau fructe proaspete, daca aveti chef.

Produsele tartinabile sunt atat de utile in coacere. Este la fel de simplu ca si cum ai invarti cateva lingurite prin aluatul de tort sau le amesteci intr-o crema de unt si apoi ai instantaneu o aroma usor de recunoscut. De asemenea, daca va place stilul prajiturilor cu picaturi, untul de ciocolata topita functioneaza fabulos. Tot ce trebuie sa faceti este sa topiti putin in cuptorul cu microunde si apoi o puteti folosi pentru efectul de picurare, in loc sa faceti ganache de ciocolata.

Sfat: Daca decorati cu o crema de ciocolata groasa, cum ar fi Nutella sau unt de arahide, asigurati-va ca tortul este usor cald - va topi putin crema, astfel incat sa fie mai usor de lucrat.

Ornat tortul acasa cu gheata regala

  • Nivel: Mediu
  • Pregatire: cateva min
  • Ideal pentru: prajituri de fructe
ornare-tort-19

Glazura regala este perfecta pentru a obtine acel efect de zapada alba in perioada Craciunului; este acoperirea ideala pentru o prajitura bogata cu fructe. Acoperirea cu martipan inainte de glazura sigileaza umiditatea in tort si impiedica glazura sa se pateze cu culorile tortului.

De asemenea, puteti decupa in glazura desene, de la steute la inimioare, sau o puteti modela in tot felul de forme pentru partea de sus a tortului. 

Ornat tortul acasa cu fondant

  • Nivel: Mediu
  • Pregatire: 5 min
  • Ideal pentru: prajituri diverse
ornare-tort-20

Cu putina practica, puteti realiza niste forme din fondant destul de impresionante pentru a le pune deasupra tortului. Incearca sa faci figuri din fondant comestibil de la dinozauri la pisici sau pinguini, in functie de ocazie - vei avea nevoie doar de putin timp si rabdare. Pur si simplu cumparati o varietate de pachete de fondant colorat.

Evident, in unele locuri se pot gasi forme de fondant de cumparat.

Sfat: Formele din fondant sunt perfecte pentru a fi facute in avans, atata timp cat le pastrati intr-un recipient ermetic si le manipulati cu grija atunci cand trebuie sa le puneti pe tort.

Ornat tortul acasa cu crema

  • Nivel: Mediu
  • Pregatire: 30 min
  • Ideal pentru: prajituri de sarbatoare
ornare-tort-21

Acopera tortul cu frisca proaspat batuta - este intotdeauna baza perfecta pentru a pune ciocolata sau fructe. Crema este foarte usor de lucrat si poate fi intinsa sau turnata pe tort, in functie de grosimea acestuia.

Sfat: Nu uitati ca smantana trebuie pastrata la rece in frigider, asa ca, daca planuiti sa va pregatiti tortul in avans, depozitati-l in frigider sau adaugati toppingul de crema chiar in ultimul moment.

🙏 Ti-am fost de ajutor? Atunci poti ajuta si tu distribuind articolul (cu un click pe iconita de jos). Multumesc!

Spune și prietenilor tăi despre articol

Articole similare

Culinar