Ceai de ghimbir

  • 9 minute citit
ceai de ghimbir

Ai baut vreodata un ceai de ghimbir adevarat, proaspat? Este linistitor si revigorant in acelasi timp. Ceaiul de ghimbir este consumat de secole, si totusi, abia de curand a trecut pe radarul meu.

Am baut ceai de ghimbir pentru ca imi place aroma de ghimbir proaspat, dar are mult mai multe avantaje decat doar aroma.

Ceaiul de ghimbir este o bautura super, usor condimentata, pentru a te incalzi in zilele reci. Este o alternativa usoara, fara alcool, la o bautura de noapte. Calmeaza stomacul deranjat si usureaza indigestia daca faceti excese in sezon de sarbatori (nu facem cu totii asta?).

Una peste alta, reteta de ceai proaspat de ghimbir este o bautura excelenta de pastrat in repertoriul tau. Esti gata?

Utilizari pentru ceaiul de ghimbir

ceai-ghimbir-1

Ceaiul de ghimbir este o bautura incalzitoare pentru vremea rece. Este un energizant placut dimineata sau dupa-amiaza, dar si un calmant relaxant seara. Daca aveti chef de o bautura de sezon care nu este grea, cum poate fi ciocolata calda, incercati ceaiul de ghimbir!

Ceaiul de ghimbir este o bautura nealcoolica, fara cofeina si practic fara calorii (daca nu adaugati un indulcitor). Deci, este o optiune excelenta daca reduceti din oricare dintre cele de mai sus.

Ceaiul de ghimbir ajuta la digestie, ajuta la calmarea stomacului deranjat si poate reduce greata. Ar putea oferi o oarecare usurare femeilor cu greturi matinale. Potrivit dieteticianului Lily Nichols, "Ghimbirul este cea mai bine studiata planta folosita in timpul sarcinii si s-a dovedit a fi eficienta in tratamentul greturilor si varsaturilor. Ghimbirul a fost folosit de secole pentru a reduce greata si este singura planta care este aproape universal considerata sigura dupa standardele conventionale... ginger ale sau sucurile cu ghimbir de obicei nu au suficient ghimbir real pentru a fi eficiente".

Va rog sa retineti ca nu sunt medic. Consultati un medic daca aveti indoieli cu privire la ceaiul de ghimbir.

Citeste si Din ce plante se face ceai pentru diaree?

→   Cum sa ai un somn linistit

Cum se face ceaiul de ghimbir

ceai-ghimbir-3

Am incercat mai multe metode de preparare a ceaiului de ghimbir, iar cea mai usoara metoda este cu adevarat cea mai buna. Iata cum se face:

  1. Taiati fin ghimbirul proaspat. Nu trebuie sa-l decojesti mai intai, dar clateste-l si freaca-l pentru a indeparta orice murdarie vizibila. Planificati sa folositi aproximativ o bucata de ghimbir de un centimetru pentru fiecare ceasca de ceai.
  2. Intr-o cratita, combinati ghimbirul cu apa proaspata (folositi o cana de apa pentru fiecare portie).
  3. Aduceti amestecul la fierbere la foc mare. Reduceti focul dupa cum este necesar pentru a mentine o usoara fierbere.
  4. Fierbeti la foc mic timp de cinci minute (sau pana la 10 minute, daca doriti un ceai foarte tare). De obicei, cred ca este suficient de intepator la cinci minute.
  5. Turnati ceaiul printr-o sita fina pentru a prinde tot ghimbirul. Daca doriti, serviti ceaiul cu o runda subtire de lamaie sau de portocala pentru o aciditate complementara. De asemenea, ati putea aprecia un strop usor de miere sau sirop de artar, care va tempera aroma de ghimbir aprins.

Citeste si Ceai rosu

Variatii de ceai de ghimbir

ceai-ghimbir-2

Vrei sa schimbi ceaiul de ghimbir simplu? Iata cateva variante usoare.

Ceai de ghimbir si scortisoara

Pentru mai multe condimente incalzitoare, adaugati pur si simplu un baton de scortisoara in ceaiul dumneavoastra inainte de a-l aduce la fierbere.

Ceai de ghimbir si turmeric

Turmericul ofera beneficii antiinflamatorii suplimentare, plus o nuanta portocalie amuzanta si o aroma extra-picanta si intriganta. Tratati turmericul proaspat in acelasi mod in care tratati ghimbirul proaspat - taiati-l in felii subtiri si adaugati-l la amestecul de ghimbir si apa.

Ceai de ghimbir si menta

Menta proaspata imprumuta o componenta racoritoare, care ajuta la echilibrarea caldurii ghimbirului proaspat. Adaugati cateva crengute de menta proaspata in amestecul dvs. inainte de a-l aduce la fierbere.

Toddy fierbinte cu ghimbir

Acum dati-i drumul! Adaugati ghimbir proaspat in apa atunci cand preparati reteta mea de hot toddy.

Te rog sa-mi spui cum a iesit ceaiul tau in comentarii! Abia astept sa aud cum il serviti.

Reteta: Ceai proaspat de ghimbir

  • Timp de preparare: 1 minut
  • Timp de gatire: 9 minute
  • Timp total: 10 minute
  • Randament: 1 cana
  • ★★★★★ 4.9 din 87 recenzii

Invata cum sa prepari acasa un ceai proaspat de ghimbir! Este atat de usor de facut cu aceasta reteta simpla. Ceaiul de ghimbir este incalzitor, relaxant si linistitor pentru stomacul deranjat. Reteta produce 1 cana; inmultiti dupa cum este necesar.

Ingrediente

  • O bucata de ghimbir proaspat de 2,5 cm (nu este nevoie sa il decojiti), taiata in bucati nu mai late de ¼ de centimetru
  • 1 cana de apa
  • Arome optionale (alegeti doar una): 1 baton de scortisoara, o bucata de 1 inch de turmeric proaspat (taiat in felii subtiri, la fel ca ghimbirul) sau cateva crengute de menta proaspata
  • Adaugari optionale: 1 rondel subtire de lamaie sau portocala proaspata si/sau 1 lingurita de miere sau sirop de artar, dupa gust

Instructiuni

Combinati ghimbirul feliat si apa intr-o cratita la foc mare. Daca adaugati un baton de scortisoara, turmeric proaspat sau menta proaspata, adaugati-l acum. Aduceti amestecul la fierbere, apoi reduceti focul dupa cum este necesar pentru a mentine o fierbere usoara timp de 5 minute (pentru o aroma foarte puternica de ghimbir, fierbeti timp de pana la 10 minute).
Scoateti vasul de pe foc. Turnati cu grija amestecul printr-o sita cu ochiuri de plasa intr-o cana de masurare a lichidelor termorezistenta sau direct intr-o cana.
Daca se doreste, se serveste cu o runda de lamaie si/sau un strop de miere sau sirop de artar, dupa gust. Se serveste fierbinte.

Nota: Fa-l vegan, asigura-te ca folosesti sirop de artar, nu miere.

Multiplicati reteta dupa cum doriti pentru a face un lot mai mare. Lasati resturile sa se raceasca la temperatura camerei, apoi acoperiti-le si pastrati-le la frigider pana la 4 zile. Se bea rece sau se reincalzeste pentru un ceai fierbinte.

Puteti congela ghimbirul pentru utilizare ulterioara. Daca intentionati sa folositi ulterior ghimbirul pentru ceai, mai bine il taiati in felii subtiri inainte de a-l congela. In caz contrar, congelati-l intreg pentru o mai mare versatilitate.

🙏 Ti-am fost de ajutor? Atunci poti ajuta si tu distribuind articolul (cu un click pe iconita de jos). Multumesc!

Pareri

Momentan, comentariile publice sunt inchise. Daca doresti totusi sa lasi un comentariu, scrie-ne folosind formularul de contact.

5 stele

Am inceput sa fac acest lucru in timpul unei dezintoxicari la inceputul anului trecut, iar sotul meu si cu mine bem o oala mare din ea aproape in fiecare zi de atunci. Folosesc radacina de ghimbir, radacina de turmeric (4 parti ghimbir la 1 parte turmeric), frunze proaspete de menta, betisoare de scortisoara, o lamaie decojita, boabe de piper si extract de menta. Daca le puneti in pungi de ceai cu filtru cu cordon de unica folosinta, atunci nu este nevoie de sita. Va multumesc!

Ioana

5 stele

Am o durere in gat si am decis sa incerc niste radacina de ghimbir adevarat si lamaie. Ma bucur ca am dat peste reteta ta in care ai adaugat resurse naturale suplimentare. Foarte linistitor.

Mircea

5 stele

O cana de apa care fierbe timp de 5 minute va masura mult sub o cana la final. Nu ar trebui sa se tina cont de "micsorare" atunci cand se fierbe apa?

Ilinca

5 stele

Ai incercat vreodata sa spargi ghimbirul inainte de a-l fierbe? De obicei, eu zdrobesc ghimbirul cu partea plata a unui cutit puternic sau cu o spatula de lemn pana cand corpul lui se despica. Atunci cand corpul ghimbirului este spart va da o aroma mai bogata, de asemenea, lasandu-l sa fiarba/sa fiarba putin mai mult timp va da cu adevarat acel pumn de ghimbir

Vio

5 stele

Imi place ceaiul de ghimbir cu putina miere, dar cred ca cel mai bun mod de preparare, pe care il fac de ani de zile, este sa decojesti ghimbirul, sa-l dai pe razatoare fina, apoi sa-l pui intr-un piston de cafea, eu le prefer pe cele de sticla, sa torni apa proaspat fiarta peste el si sa-l lasi sa stea 5 minute. Apoi se infunda, se toarna si se savureaza. Adaugati miere daca este nevoie.

Super

5 stele

Acesta este cu siguranta un mod usor de a face ceaiul. V-as sugera ca, daca faceti doar o ceasca pentru dumneavoastra, sa adaugati putin mai mult de o ceasca, deoarece dupa ce fierbeti 1 ceasca timp de 5 minute, pierdeti aproximativ jumatate din cantitatea de apa. Va sugerez sa va ornati paharul cu lamaie :) adauga o mica nota placuta.

Simi

5 stele

Iubesc ceaiul de ghimbir! Radeam o bucata de ghimbir cat degetul mare impreuna cu un baton de scortisoara de Ceylon. Fierb timp de 10 minute, il iau de pe foc si adaug 2 pliculete de ceai verde timp de 3 minute. Indepartez pliculetele de ceai si batonul de scortisoara, storc 1/4 de lamaie in el si savurez! Eu beau totul in el! Toate bucatelele de ghimbir! Uneori, dupa-amiaza, mai fac unul si adaug miere in el pentru un mic rasfat dulce!

Fely
Spune și prietenilor tăi despre articol

Articole similare

Sănătate & Lifestyle